Vieraskirja

Hei vierailija

Voit jättää viestin vieraskirjaani

Kiitos viestistäsi

38 thoughts on “Vieraskirja

 1. Aira

  Hei!
  Tervetuloa Slovenia-seuran sivulle! Jätä meille toiveita, vinkkejä, kysymyksiä, risuja ja ehkä ruusujakin jos vain aihetta on!

  Vastaa
 2. ANNA-LIISA NIEMELÄ

  Perheeseemme kuuluu aikuisia lapsia ja heidän lapsiaa, yhteensä meitä on 12 henkeä. Olemme sunnittelemassa syysmatkaa Sloveniaan. Vuokraisimme mielellään talon, jossa voisimme itse kokkailla. En ole löytänyt yhtään vuokrattavaa taloa, ainoastaan puolihoitoa tarjoavia pensionaatteja.

  Onko jollakin teistä tiedossa, mistä löytäisin tällaisen vuokrattavan, melko ison talon keittomahdollisuuksilla?

  Terveisin,

  Anna-Liisa

  Vastaa
 3. Marita

  Hei!
  Olet jo ehkä saanut vastauksia tai löytänyt talon, mutta vastaan kuitenkin.
  Itselläni ei ole kokemusta talon vuokrauksesta. Et kertonut, onko teillä jokin tietty alue mielessä.
  Googlella tuli sanoilla ’apartment slovenia’ vastaan mm. tällainen firma: http://www.casamundo.com, jolta löytyi 3-5 taloa, joihin mahtuu 12 henkeä. Ero tuli makuuhuoneiden lukumääristä. Talot ovat eri puolilla maata.
  Ljubljanasta olemme vuokranneet huoneiston tältä firmalta: http://www.apartmaji.si, jota voin kyllä suositella huoneiston vuokrauksessa.
  Hyvä matkakohde!
  Terveisin Marita

  Vastaa
 4. Pirjo

  Hei!
  Minua kiinnostaa viikon matkailu Sloveniassa kesäkuun lopulla. Mietin sitä, että kuinka kannattaa jakaa päiviä eri kohteisíin, jos vaikka on vuokrannut auton? Haluaisin käydä rannikolla, alpeilla, tippukiviluolilla ja myös joku hieno kylpyläkin olisi kiva. Myös maatilayöpyminen kuulostaa kivalta. Onko kesäkuussa siellä paljon turisteja? Eli tulisiko kaikki hotelli/majapaikkayöt olla jo Suomesta käsin varattuja?
  Kiitos etukäteen vastauksesta!

  Vastaa
 5. Aira

  Kesäkuu on ihan hyvä Slovenian matkailuun – elokuussa sensijaan alkaa olla ruuhkaa! Koska välimatkat ovat lyhyitä ehtii viikossa autolla hyvin niin alpeille kuin rannikollekin, ja kaikkea siltä väliltä. Minä aloittaisin alpeilta, Bled tai Bohinji tarjoaa upeita maisemia ja mukavia majoituspaikkoja. Sieltä voisi sitten ”laskeutua” länsikautta alas rannikolle Piran ja Izola kannattaa käydä, Strunjanissa kylpylä josta seuramme jäsenet saavat alennusta. Kannattaa käydä http://www.slovenia.info sivustolla – Accommondation sivusto tarjoaa monenlaisia majoitusvaihtoehtoja ja varaustilanteenkin saa sieltä selville.
  Varmaan osa majoituksista on hyvä varata etukäteen vaikkei siellä vielä pahin turistikausi olekaan.

  Vastaa
 6. Pekka Hietaniemi

  Hyvää päivää!
  Osaisiko kukaan kertoa, minkälaiset olot on Kranjska Goran seudulla syys- ja lokakuun vaihteessa? Olemme muutaman kerran vaimoni kanssa ajelleet autolla Sloveniassa (huhti-kesäkuut), mutta nyt haluaisimme lahteä paikallista ruskaa katselemaan.
  Pääseekö vielä kesärenkailla Vršičin ylitse? Lumitilanne noin keskimäärin kiinnostaisi.
  Jos jollakulla on tietoa kysymykseeni liittyen, voisiko hän kertoa kokemuksistaan?

  Kiitoksia ja hyvää kesää

  Vastaa
 7. Martina

  Hei!
  Syyskuu Sloveniassa voi olla todella kaunis ja lämmin – luullakseni myös Kranjska Gorassa. Lokakuussa ilma voi myöskin olla ihan kiva, mutta se taas vähän riippuu tilanneesta. Minun mielestä lunta ainakaan syyskuussa ja lokakuun alussa ei vielä ole tulossa. Slovenian Environment Agency:n sivulla
  http://meteo.arso.gov.si/met/en/ on muuten infoja Slovenian säästä – kannttaa vähän seurata sitä ennen lähtöä. 🙂

  Hyvää kesää ja onnea matkaan!

  Vastaa
 8. Pertsa

  Tervehdystä Teille!
  Meitä olisi pappa-koripalloilijoita Tampereelta tulossa EM-kisoihinne. Odottelemme mihin lohkoon Suomi tulee ja haluaisimme infoa retkeen liittyvistä suunnitelmiin. Olemme käyneet myös aiemmat kisat seuraamassa, joten into on kova ja ennakkoa odotamme.
  Sitä odotellessa…!

  t.-pee
  Tampere

  Vastaa
 9. sloseura Artikkelin kirjoittaja

  Hei Pertsa ja muutkin koripallofanit!
  Olemme suunnitelleen että tekisimme jonkinlaisen info-paketin koskien noita EM-kisoja ensi vuoden syyskuussa. Laitamme varmasti tietoa myös kotisivulle mutta jos laitatte yhteystietonne minulle suoraan niin lähettelen emailejä sitä mukaan kun saamme infopakettia kasaan. Hyvää syksyä! aira.pellinen(at)gmail.com

  Vastaa
 10. Maarit Turunen

  Hei, nämä teidän hienot nettisivut ovat todella tarpeeseen. Halusimme antaa tyttärellemme 25-vuotismatkan mihin tahansa hänen haluamaan kohteeseen ja hän valitsi Ljubljanan. Olen tehnyt alustavat varaukset toukokuulle hotelliin Adora Hotel ja Apartamentso Vila Klaraan. En tiedä minkälaisia ovat, mutta jos teillä on hyviä ehdotuksia majoitukseksi, otan mielelläni vastaan. Kaikkein mieluiten asuisimme muualla, kun hotellissa, pidämme ruoanlaitosta, jolloin keittomahdollisuus olisi kiva. Olemme hyvin liikunnallinen perhe, joten kait sieltä saa polkupyöriä vuokrattua? Entä onko siellä turvallista autoilla?

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei Maarit ja kiitos viestistäsi! Minulla ei valitettavasti ole kokemuksia kyseisestä hotellista ja apartamentsosta, mutta ainakin netin kautta ne molemmat vaikuttaa hyvältä; TripAdvisor on myöskin aika hyvä lähde. Ljubljanasta on kyllä mahdollista vuokrata polkupyöriä ja sen lisäksi kaupungissa on (kuten mm. Tukholmassa) olemassa myös citypyörä-palvelu. Lisäinfoa: Ljubljana City Bike.

   Vastaa
 11. Tomi Kemppainen

  Hei!

  Vuokrasimme talon läheltä Tolminia viikoksi kesäkuun alusta. Täältä teemme kahden perheen voimin ”pistohyökkäyksiä” pitkin Sloveniaa.

  Olisiko kenelläkään antaa hyviä vinkkejä?

  Matkakuumetta on jo ilmassa….

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei Tomi ja kiitos viestistäsi! Suosittelen esim. Karstia sekä Štanjel-kylää, joka on tosi kaunis paikka. Tolminista on mahdollista matkustaa myös Bovec-kaupungille; sen ympärillä on mm. ihanat korkeat vuoret. Lisäinfoa alueesta linkistä: Soca Valley.

   Vastaa
 12. Taru_86

  Hei!

  Olen muuttanut Ljubljanaan muutama viikko sitten slovenialaisen poikaystäväni kanssa. Olisi kiva tutustua muihin Sloveniassa asuviin suomalaisiin! Ehkäpä joku lähtisi kanssani tutustumaan pääkaupunkiin, viinitiloille, patikointikohteisiin jne. 🙂

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei Taru! Jos haluat tutustua Sloveniassa asuviin suomalaisiin, niin Suomen suurlähetystö Ljubljanassa taitaa olla paras lähde. 🙂

   Vastaa
 13. Martti Reiman

  Hei!

  Syksykesästä Sloveniaan. Olisi tarkoitus ottaa auto lentokentältä ja kiertää maata. Pitäisiköhän varailla majoituksia etukäteen vai löytyykö petipaikka ilman varauksia? Patikointia harrastellaan ja näyttäisi sopivia maastoja löytyvän:) Miten liikennekulttuuri, uskaltaako siellä ajella?

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei ja kiitos kysymyksestä! Suositelen, että majoituksia varataan etukäteen. Juuri tänä syksynä on Sloveniassa Eurobasket 2013 tapahtuma eli kannnattaa vähän tarkistaa tilannetta (se riippuu matkanne ajankohdasta, mutta joka tapauksessa on hyvää tarkastaa tilannetta).

   Vastaa
 14. Kaarina Uuttala

  Sain vaihtorahana France Preseren 2 euron kolikon.
  Innostuin katsomaan netistä hänen tietojaan.
  Eipä taida Suomesta saada edes englanniksi
  käännettyä runokokoelmaa.
  Kolikon teksti ” God`s blessing on all nations” on hyvinkin
  siunauksellinen.

  Vastaa
 15. Marketta Heikkonen

  Hei,
  olisiko teillä tietoa yksityisistä loma-asuntojen vuokraajista Istrian alueella? Meitä olisi 4 aikuista ja kolme lasta menossa sinne syyskuussa 2 viikoksi. Makuuhuoneita pitäisi olla 3-4 ja bonuksena olisi merinäköala ja oma uima-allas.
  Homeawayn & co tarjonta em. mainitut kriteerit täyttävistä loma-asunnoista on tosi vähäistä.
  Marketta Heikkonen

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei ja kiitos kysymyksestä! Ehkä tämä sivusto voisi olla avuksi: Slovenian Istra. Näyttää siltä, että tuolla Lodging and Information osastolla on hyvää infoa sekä tietoa alueen loma-asunnoista.

   Vastaa
 16. Kuparinen Esa

  Palasimme vaimoni kanssa viime yönä Slovakiasta. Olimme vain kolme päivää, mutta siinäkin ajassa maasta sai hienon kuvan. Kaikki oli siistiä ja toimi, paitsi junat. Asuimme pääkaupungissa, mutta turistirysä Bled olsi ehkä ollut parempi valainta lyhyelle vierailulle.
  Maisemat mahtavia ja kuumakin oli +26 – 30 C. Hyvät tiet. Varpaita syyhytti, kun näki ne ” vuoret”. Satiaiset siksi, että mataliahan ne silti on, mutta jyrkkiä. Olisi haastetta.
  Englannilla pärjäsi, mutta olisi kohteliasta osata paikallista.
  Useasti kysyivät: mistä olette? Suomalaisilla on ilmeisesti siellä hyvä maine, kun eivät alkaneet virnistellä, kerrottuamme mistä tullaan. Emme pilanneet mainetta.
  Kohtalonyhteys löytyi keskusteluissa nopeasti: molemmissa valtioissa vähän väkeä, oma kieli ja aina joku muu on yrittänyt painaa jalkaa niskan päälle. Silti on selvitty.
  Tykkäsin.

  Vastaa
 17. Kuparinen Esa

  Munaus. Tiedän Slovakian aj Slovenian eron. Nyt vaan lipsahti. Tietysti tarkoitin SLOVENIAA, enhän muuten olisi sivuille tullut.
  Hapoittelen

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei Esa ja kiitos viestistäsi! Mukava kuulla, että viihdyitte Sloveniassa – olette aina tervetuleita myös Slovenia-Seuran jäseniksi. 😉

   Vastaa
 18. Ari Nenonen

  Terve!
  Olemme vaimoni kanssa menossa Sloveniaan mahdollisesti ensi keväänä tai syksyllä.Onko teillä matkamessuilla oma osasto ensi vuonna?Olisi kiva saada esitteitä sun muuta tietoa ennen matkaa.
  Hyvää syksyn jatkoa!
  T: Ari Nenonen

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei ja kiitos viestistäsi!
   Olemme mukana Matka2014 messuilla Messukeskuksessa ja meidät löytää Ystävyysseurojen liiton kyltin alta = yhteisosasto jossa
   meillä oma pieni osasto. Tervetuloa!

   Vastaa
 19. Jari Gardziella

  Hei

  Edustan kiinteistövälitys toimistoa. Asiakkaani haluaa ostaa asunnon Sloveniasta. Yritin etsiä välittäjää joka toimii siellä mutta huonolla menestyksellä. Voisitteko neuvo kenen puoleen olisi paras kääntyä.

  Jari Gardziella

  Vastaa
 20. Hanna Hahmo

  Hei,

  Tiedoksi kaikille Slovenian ystaville Suomessa: elokuussa 2013 avasimme Sloveniassa Postojnan kupeessa Landol nimisessa kylassa uuden guest house’n/pikku hotellin nimelta Lipizzaner Lodge.
  Hotellissamme on 5 kahden hengen huonetta en suite ja yksi huoneisto max. 6., huoneistossa on 2 kylpyhuonetta suihkuilla seka pikku keittio.
  Veloitamme €35/hlo tai €40 yhden hengen huone varauksesta, hinta sisaltaa aamiaisen.
  Olemme 40 min. kavelymatkan (metsapolku!) paassa Predjama Linnasta ja 6 km Postojnan tippukiviluolista, Lipica hevosiittola on 20 min. ajomatkan paassa. Lisatietoja http://www.lipizzanerlodge.com tai facebook Lipizzaner Lodge.
  Terveisin
  Hanna Hahmo & Chris Mages
  Lipizzaner Lodge

  Vastaa
 21. seppo karttunen

  hei,voisiko joku avittaa tällaisessa asiassa.poikani on kaverinsa kanssa lähdössä työharjoitteluun nova goricaan maaliskuun lopussa.pitäisi löytää mahdollisimman edullinen majoitus näille kahdelle kuudeksi viikoksi

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei Seppo,
   kotisivumme uudistuksen vuoksi vastaus kovasti myöhässä.
   Toivotaan, että joku lukijoistamme osaisi vastata tähän, ellei jo
   liian myöhäistä.

   Vastaa
 22. Veikko Mäkelä

  Kiitos hienoista sivuista.
  Olemme vaimoni kanssa suunnitelleet matkaa Sloveniaan matkailuautollamme ensi syksynä.
  Golfia ,pyöräilyä ja kuntosallillakin kolistellaan. Jos on vinkkejä yli 60:n vuoden ikään ehtineille karavaanareille
  olisimme ylen onnellisia.
  Matkalla olisi tarkoitus olla vaikka koko talvi….
  T. Kirsti ja Veikko Mäkelä

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos viestistäsi!
   Lähetämme teille esitteitä ja ehkä joku lukijoistammekin voi antaa hyviä vinkkejä tämän sivun kautta.
   Hyvää kevättä ja mukavia suunitteluhetkiä!

   Vastaa
  2. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   lähetämme teille esitteitä niin pääsette suunnittelemaan matkaa. Ja jos jollain sivujemme lukijalla on vinkkejä niin niitäkin voi laittaa tulemaan.
   Hyvää kevättä ja mukavia suunnitelluhetkiä!

   Vastaa
 23. Timo Karhu

  Kauniin Slovenian suosikkikohteessani Bledissa oleva ja parilta matkalta tutuksi tullut majapaikkani on uudistanut loistavalla tavalla nettisivunsa. Ystävällinen isäntäväki ja henkilökunta haluaisivat ja suorastaan kaipaisivat enemmän suomalaisia matkailijoita ja vierailijoita. Uutena palvelumuotona heidän kauttaan pääsee myös pikkubussiretkille hulppeisiin alppimaisemiiin. Suosittelen !

  Penzion Berc: http://www.penzion-berc.si/en.html

  Kaikkiaan Sloveniasta tullut ehdoton suosikkini. Vuodenvaihteesta 2007-08 alkaen olen käynyt siellä jo seitsemän (7) kertaa ja ensi kerran jo ex-Jugoslavian aikaan v. 1981. Toivottavasti saataisiin Finnairin lentoja sinne myös talvikaudella, kuten oli ensimmäisenä vuonna kun suorat lennot Ljubljanaan alkoivat. Voisiko Slovenia-seura jotenkin kampanjoida asian puolesta? Varmasti olisi halukkaita matkailijoita Suomesta Slovenian talveen ja myös Suomesta kiinnostuneita sloveeneja tulemaan tänne päin.

  Aurinkoista matkailusyksyä !

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Paljon kiitoksia Timo hienosta vinkistä! Kovasti mekin toivomme ympärivuotisia suoria lentoja Ljubljanaan.
   Sloveniahan on mitä mainioin laskettelu- ja hiihtokohdekin.

   Vastaa
 24. Yoyo

  Hei!

  Onko vinkkejä mistä kannattaa etsiä taloa pitkäaikaisvuokralle ja mikä on Sloveniassa normaali talonvuokrauskäytäntö takuiden ja muiden kulujen suhteen? Osaatteko suositella välittäjää tai henkilöä, jolla sattuisi etsimään taloonsa vuokralaisia tms?
  Olemme siis 5-henkinen perhe ja asuneet useammassa eri Euroopan ja Aasian maassa. Ensi vuoden alussa / kevään aikana tarkoitus suunnata Sloveniaan pidemmäksi aikaa.
  Haussa siis ihan tavallinen järkevän hintainen talo/maatila/viinitila tms. maaseudulta sopivan pyöräilymatkan päässä kaupasta. Voi olla vanha tai uusi, iso tai pieni, juuri remontoitu tai pientä remonttia kaipaava. Kunhan on edullinen, asumiskuntoinen ja pihaa on riittävästi ipanoille ja parille ulkokoiralle.

  Voisiko seuran sivuille mahdollisesti saada jotain vinkkiä, linkkiä tai juttua myös Sloveniaan muuttoa suunnitteleville, sieltä vuokraaville tai asunnon ostoa suunnitteleville?

  Vastaa
 25. Sanna

  Hei!

  Minua kiinnostaisi sloveenin opiskelu. En kuitenkaan löydä sloveenin kursseja pääkaupunkiseudulta. Tarjoaako Suomi-Slovenia -seura kursseja?
  Kiitos ja hyvää jatkoa!

  Vastaa
  1. sloseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   olemme joinakin vuosina järjestäneet sloveenin kielen kursseja mutta juuri tällä hetkellä kurssia ei ole käynnissä.
   Jos riittävästi kiinnostuneita ilmaantuu niin voimme suunnitella kurssia ensi keväänä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *