Hyvä tietää

Omatoimimatkailijoille

EU- ja ETA-alueella matkustava saa akuutissa sairastapauksessa hoitoa KELAn myöntämällä eurooppalaisen sairaanhoitokortilla www.kela.fi.  Lisätietoja rokotuksista ja muista terveydenhoitoon liittyvistä asioista saa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta www.thl.fi. Slovenia on punkkialuetta, joten suojarokotusta suositellaan.

Slovenia on EU- ja Schengen-maa. Matkustusasiakirjaksi Suomen kansalaiselle kelpaa passi tai kuvallinen henkilökortti.  Matkustusasiakirjan on oltava voimassa 3 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Slovenian lainsäädännön mukaan kaikkien ulkomaalaisten on rekisteröidyttävä lähimmällä poliisilaitoksella kolmen päivän kuluessa maahantulostaan http://www.policija.si/eng/. Majoituksen järjestäjä hoitaa yleensä tämän rekisteröinnin. Yli kolmen kuukauden oleskelu tulee rekisteröidä paikallisella hallintoviranomaisella. Upravna enota http://www.upravneenote.gov.si/

Leirintäalueet

Leirintäalueet ovat yleensä hyvin varusteltuja ja soveltuvat sekä matkailuautoille, perävaunuille että telttailijoille. Slovenian leirintäalueiden tiedot löytyvät linkistä https://en.camping.info/slovenia/campsites

Autoilijoille

Sloveniassa huoltoasemia on moottoriteiden varsilla n. 30 km välein ja ne ovat auki 24 h vuorokaudessa. AMZS on Slovenian auto- ja motoristiyhdistys, joka auttaa esim. vikatilanteissa, soita numeroon 1987.

Auton voi vuokrata esim. Ljubljanan lentokentältä. Vuokrausta hoitavat tutut ketjut, kuten Avis, Herz, Sixt, Europcar ym. Vuokraajat löytyvät esimerkiksi Google-haulla Rent a car Slovenia. Vuokraajan on oltava vähintään 21-vuotias, jolla on ollut ajokortti vähintään 2 vuoden ajan.  Tarkista autoa vastaan ottaessasi, että voimassa oleva tiemaksutarra eli vignetti on liimattuna autosi tuulilasiin.

Ajovalojen käyttö on pakollista myös päivällä, kuten Suomessa. Kuljettajalla saa olla korkeintaan 0,5 promillea alkoholia veressä ja kuljettajia puhallutetaan nykyisin tiheään. Ammattimaisesti autoa ajavalla ei saa olla lainkaan alkoholia veressä.

Pakollinen vignetti

Tietullimaksujen sijaan kaikkiin alle 3,5 tonnin painoisiin moottoriajoneuvoihin on ostettava aikaan sidottu tarra, josta käytetään nimitystä vignetti.  Vignetti on pakollinen moottoriteillä ja muillakin tieoperaattorien ylläpitämillä teillä ajettaessa ja sen puuttumisesta seuraa tuntuva sakko. Vignettejä voi ostaa jo naapurimaiden bensa-asemilta rajaa lähestyttäessä. Saatavilla on 7 päivän, kuukauden tai vuoden voimassa olevia vignettejä. Viikon vignetti henkilöautolle maksaa 15 euroa ja kuukauden 30 euroa.

Vignetin voi ostaa etukäteen netistä seuraavasta linkistä, mistä löytyvät tarkemmat tiedot sekä vuoden 2018 hinnat eri kokoisille ajoneuvoille: https://www.tolltickets.com/country/slovenia/vignette.aspx?lang=en-GB.

Katso myös DARSin hyödyllinen sivusto https://www.dars.si/ mistä löytyvät mm. ohjeet korvausten hakuun vignettiin liittyvissä ongelmissa.

Itävallasta saavuttaessa peritään rajalla ennen Karavanken-tunneliin ajoa tietulli, joka oikeuttaa ajamaan Hrusican huoltamolle saakka (muutama kilometri tunnelista eteenpäin). Hrusicasta voi myös ostaa vignetin.

Itävallassa on oma, myös pakollinen vignettinsä, jota saa naapurimaista bensa-asemilta ja Saksasta saavuttaessa esim. raja-asemalta ennen Salzburgia.

Linja-autot, matkailuautot, rekat ym. yli 3,5 tonnia painavat ajoneuvot: Tietullin voi maksaa erikseen luottokortilla tai käteisellä jokaisella tietulliasemalla tai ennakkoon DARS-kortilla. Sloveniassa ohitetaan tietulliasema aina moottoriteiden alkupäässä ja moottoritieltä poistuttaessa. Alle 3,5-tonnisten ajoneuvojen kuljettajien ei tarvitse näistä asemista välittää, vaan vignetillä voi ajaa läpi pysähtymättä.

Julkinen liikenne

Ljubljanan bussit

Ljubljanan bussiliikennettä hoitaa LPP. Jos aiot käyttää busseja Ljubljanassa oleskellessasi, voit ostaa Urbana card-bussikortin. Kortista on kaksi versiota, keltainen ladattava kortti (sopii  turistille) ja vihreä, kuukauden voimassa oleva kortti. Vihreä kortti on henkilökohtainen ja keltaisella voi maksaa kuljettajalle useamman henkilön matkoja. Keltaista korttia myydään turistitoimistoissa, LPP:n lippumyymälöissä ja useimmissa kaupungin lehtikioskeissa ja postitoimistoissa. Kortin hinta on 2 euroa, ja sille voi ladata arvoa 50 euroon saakka. Kortin latauksen voi hoitaa myös bussipysäkkien lähettyvillä olevilla vihreillä Urbanomat-lippuautomaateilla. Jos haluat palauttaa Urbana-korttisi matkasi päättyessä, saat maksamasi 2 euron pantin takaisin.

Ljubljanassa bussimatka 1-vyöhykkeeellä (koko kaupunki) maksaa 1,20 euroa. Lippu on voimassa ostohetkestä 90 minuuttia, jona aikana bussia voi myös vaihtaa rajattomasti.

Ljubljana card

Ljubljana card on turistien suosima kortti, johon sisältyy rajaton ilmainen bussimatkustaminen LPP:n linjoilla Ljubljanassa ja sen ympäristössä kortin voimassaoloaikana, sisäänpääsy yli 20 nähtävyyteen, mm. Ljubljanan linnaan, keskeisiin museoihin, jokiristeilylle, opastetulle kaupunkikierrokselle jne. Kolmen vuorokauden kortti maksaa aikuiselta 35,10 euroa. Tarkemmat tiedot osoitteessa https://www.visitljubljana.com/en/visitors/ljubljana-card/

Kaukoliikenteen bussit

Slovenian julkisista kulkuneuvoista parhaiten toimivat bussit. Bussiliikenteen keskus on Ljubljanan linja-autoasema, josta lähtevät vuoroliikenteen bussit ainakin kaikkiin isompiin kaupunkeihin ja suosituille turistialueille.

Naapurimaihin sekä muun muassa Saksaan, Sveitsiin, Serbiaan ja Ranskaan on Sloveniasta hyvät kansainväliset linja-autoyhteydet. Kansainvälisille bussireiteille voi ostaa lippuja ennakkoon osoitteesta getbybus.com. Lippuja myydään myös linja-autoasemilla ja linja-autoissa. Isommista matkatavaroista saatetaan veloittaa 1,50 – 3,50 euron maksu. Polkupyörän saaminen bussin kyytiin ei ole aina mahdollista, mutta jos onnistuu, pyörän kuljettamisesta veloitetaan 1,30 euron maksu. Jos haluat varmistaa, että lemmikkisi pääsee bussin kyytiin, kannattaa asia tarkistaa kuljetusta hoitavasta bussiyhtiöstä.

Yli 60-vuotiaille alennusta junamatkoista

30 % alennus junamatkoista maanantaista perjantaihin

50 % alennus lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä

30 % alennus yhdensuuntaisesta tai meno-paluumatkasta junalla Kroatiaan

25 % alennus kansainvälisistä junamatkoista

Alennuslippuja, ns. Senior Railcard-lippuja,  voi ostaa rautatieasemilta. Henkilötodistus vaaditaan. Kortti maksaa 7 euroa ja on voimassa vuoden.


Lue Henrik Harjulan mielenkiintoinen artikkeli: Slovenian metsat


Perhokalastus Sloveniassa

Sloveniassa on useita perhokalastajien suosimia jokia. Perhokalastuksesta löytyy lisätietoa seuraavilta sivustoilta:
http://www.faunabled.com/ ja http://www.nimetonkalakerho.com/


Asunto Piranissa

Seuramme jäsenellä Anna Kelolla on todella viehättävä kerrostalokaksio aivan Piranin kaupungin sydämessä.  Anna voi vuokrata asuntoa seuran jäsenille silloin kun ei itse tai muut perheenjäsenet sitä käytä.
Saat lisätietoja Annalta tel. 040 5065628 tai email. anna.kelo(at)ooppera.fi.  Piran on kaupunkina mitä kaunein Adrian meren vanha rantakaupunki.


Matevž Lenarčič – Aviator of the year from Slovenia

Matevž Lenarčič, the pilot who flew around the world twice and crossed the North pole in a Pipistrel SW, won the voting for the ”Aviator of the year” award.
Matevž Lenarčič received this award for his amazing achievement: in 2012 he accomplished a flight around the world with a Pipistrel Virus SW 100 light aircraft – the aircraft with a range of 4500 km and ceiling of 10.000 m enabled Matevž to cross the Pacific Ocean, fly over the top of Mt. Everest, cross the equator 6 times, cross all the continents and even land in the Antarctica.
This spring he made with Virus SW an about one month and 17 000 kilometers flight to circumpolar north, over the North Pole , from Europe to Canada, and back over the North Atlantic.
The awards ceremony was held on 18. June in Paris, at the Le Bourget airshow, the biggest airshow in France. (Lähde: Pipistrel, Slovenia)
You can read more about this award here: http://www.flightglobal.com/page/achievement-awards/2013/welcome/ 


WORLD GREEN FLIGHT – NORTH POLE 2013

Information in English: WORLD GREEN FLIGHT

 

Slovenialaisen kuvaaja, biologi, lentäjän Matevz Lenarcicin kolmas ”maailmanlento”  pohjoiseen kattoi noin 17 000 kilometriä. Lennon keskinopeus oli 275km/h ja lennon keskikorkeus 3000m.

Alkutaival Ljubljanasta Tromssaan Norjaan sujui nopeasti päiväsaikaan.

Tromsassa oli vastassa  talvinen ja vaihteleva sää, ja hän saattoikin jatkaa vasta viikonvaihteessa Huippuvuorille ja edelleen Longyearbyeniin.

Sulavaa napajäätä

Pohjoisnavan ylitykseen ensimmäisenä ultrakevyellä koneella päästiin vasta Vapun aattona. Siitä matka jatkui mantereelta toiselle eli  kohti  Kanadaa.

Kanadassa tarkoitus oli laskeutua Resolute Bay`hin, mutta talvikeleissä oli turvallista  valita Eureka, virallisesti säähavaintoasema, mutta vastaanotoltaan ystävällinen. Lenarcic kiittää erityisesti kanadalaisia lentäjäkollegoita heidän suuresta avustaan koko matkan aikana.  Sekä New Foundlandin, että Eurekan väki saa erityiskiitokset. Säähavaintoaseman alueella liikkuvat myskihärät, jänikset, sudet ja jääkarhut, mutta eniten lentäjää huoletti ulkona pakkasessa oleva pienkone. Ennen matkaa se piti  saada suojaan ja lämpimään jäätävästä kelistä ja  tarkistaa  laitteistot ja toimintakyky jatkolennolle. Matkan oli määrä jatkua kohti Resolute Bay`ta ja edelleen Iqaluitiin.

Lentäessä ykkösasia on turvallisuus, se määrää laskeutumispaikan, eikä kaikilla kentillä ollut koneeseen tarjolla polttoainetta. Jäätävä sää on aina ongelmallinen. Kylmä sää testaa koneen käytettävyyttä. Posti kulkee Resolute Bayhin ja kelkkaa tarvitaan muuten.

Kuvassa olevalla Axel Heibergin saarella on kivettyneitä metsiä. Tutkimusten mukaan  alueella on ollut aikoinaan sademetsiä.    

Atlantin yllä jo Eurooppa siintää

Jännittävä oli 23.5. päivä, kun Shannonissa Irlannissa olivat samana päivänä kentällä maailman suurin kuljetuskone AN225 ja ultrakevyt Pipistrelin SW. Senköhän kunniaksi kenttä ei perinyt pikkuiselta koneelta  kenttämaksua lainkaan!

»Extreme flyer and multi world record mircolight aircraft operator Matevž Lenarčič from Slovenia landed tonight. Great contrast between the microlight aircraft & the AN225.«

Kuvat: Matevž Lenarčič

Lisää kuvia ja lennon eri vaiheita GreenLight WorldFlight kotisivulla.

Matkan aikana otetuista mustan hiilen mittauksista (research), ilmenee alustavasti, että arktisella alueella on runsaasti saastekertymiä. Myös nämä tiedot, kuten aikaisemmat mittaustulokset ovat ao.sivuilla  katsottavissa.

Koonnut:  Helena Päätalo     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *