Tapahtumat 2019

Tammikuu

Slovenia-seura osallistuu MATKA 2019 messuille Helsingissä 17. – 20.1.2019. Messuilla kerromme seuran toiminnasta ja Sloveniasta. Seuralla on oma osasto Ystävyysseurojen Liiton yhteydessä. Messut ovat nelipäiväiset ja seuran jäsenet päivystävät seuran osastolla.

Helmikuu

8.2. on Slovenian kansallisrunoilijan France Preserenin (1800-1849) päivä ja  Sloveniassa kansallinen vapaapäivä.  Slovenia-seura viettää päivää vierailemalla 9.2. Taidemuseo Amos Rexissä. Helmikuun lopulla järjestetään juhlavuoden ensimmäinen ruokakurssi.

Maaliskuu

Seuran sääntömääräinen kevätkokous ja seuran 20-vuotisjuhla pidetään 23.3.2019.

Huhtikuu

Huhtikuussa järjestetään perinteinen matkailuaiheinen yleisötapahtuma Helsingin keskustakirjasto Oodissa, mahdollisuuksien mukaan yhdessä Suomi-Kroatia-seuran kanssa.

Toukokuu

Seura osallistuu eri paikkakunnilla ravintolapäivään tarjoamalla slovenialaisia herkkuja. Helsingissä paikkana on Vanhankaupungin kosken ranta  lauantaina 18.5. klo 12 alkaen. Kevättiedote/jäsenjulkaisu ilmestyy.

Kesäkuu

Kesäkuun puolivälissä järjestetään jäsentapaaminen Lahdessa kirjailijakokouksen yhteydessä, paikalla osallistujien haastateltavana on slovenialainen kirjailija Miha Mazzini.

Heinäkuu

Heinä-elokuun vaihteessa seuran jäsentapaaminen pidetään Salon Kruusilassa Helena Leinosen kesäpaikassa. Ohjelmassa on mustikanpoimintaa, ruokailua ja mukavaa ydhessäoloa.

Elokuu

Elokuussa järjestetään kulttuuri-ilta Tampereen teatterikesän, slovenialaisen teatteri- tai konserttivierailun yhteydessä.

Syyskuu

Syyskuun alussa 6.-13.9. tehdään jälleen viini- ja ruoka-aiheinen omakustanteinen ryhmämatka Sloveniaan, tällä kertaa Stajerskan alueelle Ptujn ja Mariborin ympäristön viinitiloille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sirpa.spoljaric@elisanet.fi

Syyskuun jäsentapaaminen toteutetaan sieniretkenä Lahnajärven maastossa.

Lokakuu

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lokakuussa.

Marraskuu

Syystiedote/sähköinen jäsenjulkaisu ilmestyy marraskuussa seuran kotisivuilla.

Martinpäivän aikaan järjestetään vuoden toinen ruokakurssi.

Joulukuu

Joulukuussa kokoonnumme pikkujoulujuhlaan.

Edellä olevien tapahtumien lisäksi Slovenia-seuran ohjelmassa vuonna 2019 jatkuvat sloveenin kielen kurssi sekä lukupiiri, jossa perehdytään Slovenian ja sen naapurimaiden kirjallisuuteen.