Tapahtumat 2018

Tammikuu
MATKA2018 messut Helsingin messukeskuksessa 19-21.1.2018. Amamttilaisille messut ovat auki jo 18.1. Slovenia-seuran osasto on 7ay26

Helmikuu

Sloveenin kielen peruskurssi, yhteensä 20 oppituntia, alkaa 6.2. Rikhardinkadun kirjaston tiloissa Helsingissä. Kurssin opettajana on Karmen Zagar.

Preseren-päivää vietetään Sloveniassa vuosittain 8.2. Slovenia-seura järjestää France Preseren-teemalla lauantaina 9.2. vierailun Kansalliskirjastoon Helsingissä, ennakkoilmoittautuminen sirpa.spolajric@elisanet.fi.

Maaliskuu
3.3. järjestetään vuoden ensimmäinen ruokakurssi Marttojen keittiöllä Helsingissä. Ilmoittautuminen kurssille 20.2. mennessä sirpa.spoljaric@elisanet.fi

Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 17.3. klo 14 alkaen Vantaan Tikkurilassa TiedEkeskus Heurekassa. Kokouksen jälkeen opastus Heurekan näyttelyyn. Kahvitarjoilu. TERVETULOA!

Huhtikuu
Matkailuaiheinen yleisötapahtuma järjestetään Helsingissä Rikhardinkadun kirjastossa lauantaina 21.4. klo 12-16.

Toukokuu
Osalllistumme ravintolapäivään eri paikkakunnilla. Seuran kevättiedote julkaistaan kotisivulla.

Kesäkuu

Slovenian itsenäisyyspäivä on 25.6. Seura muistaaitsenäisyyspäivää jäsentapaamisessa 16.6. Tapahtuma toteutetaan ulkoiluhenkisenä piknik-retkenä Vuosaaren täyttömäelle. Tervetuloa mukaan!

Heinäkuu
Heinä-elokuun vaihteessa järjestetään seuran kesätapaaminen Salon Kruusilassa. Ohjelmassa on mustikanpoimintaa, ulkoilua, saunomista ja herkuttelua. Tarkempi ajankohta sekä ajo-ohjeet ilmoitetaan myöhemmin.

Elokuu

Elokuussa järjestetään kulttuuri-ilta Tampereen teatterikesän, slovenialaisen teatteri- tai konserttivierailun yhteydessä.

Syyskuu

Syyskuussa, 8.-15.9. tehdään jälleen viini- ja ruoka-aiheinen omakustanteinen ryhmämatka. Vuonna 2018 suuntana on eteläinen Slovenia sekä Kroatiassa viineistään kuulu Krkin saari.

Lokakuu

Lokakuussa pidetään seuran sääntömääräinen syyskokous.

Marraskuu
Jäsenjulkaisu/ Syystiedote ilmestyy seuran kotisivulla. Martinpäivän aikaan järjestetään vuoden toinen ruokakurssi.

Joulukuu
Pikkujoulut

Edellä olevien lisäksi

Edellä olevien tapahtumien lisäksi jatkuu lukupiiri, jossa perehdytään muun muassa Slovenian ja naapurimaiden kirjailijoiden tuotantoon. Haluatko mukaan lukupiiriin? Yhteyshenkilö on Helena Leinonen, sähköposti helleino@welho.com

Kahdesti vuodessa ilmestyy seuran laaja sähköinen jäsenjulkaisu, joka sisältää sekä seuran että jäsenten kuulumisia. Jäsenjulkaisu on luettavissa tällä seuran kotisivulla http://sloveniaseura.nettisivu.org/. Jäsenistölle tiedotetaan sähköpostilla vähintään kerran kuussa tulevista tapahtumista sekä muista kiinnostavista tapahtumista ja uutisista. Seuran kotisivulla julkaistaan tietoja myös eri alojen tapahtumista Sloveniassa. Seuramme tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Yksinomaan jäsenille tarkoitetut tiedotteet julkaistaan kotisivujen intranetissä.